Vår historia

Copyright: Oak & living 2015 . www.oakandliving.se . info@oakandliving.se

Välkommen till Oak & living

inredning och upplevelser som ger guldkant på vardagen

 

 

Oak & Living

 

...............

 

 

Temakvällar

(föranmälan krävs)

 

 

Just nu har vi inga temakvällar inplanerade.

 

...............

 

 

Gårdsbutiken

 

Vi tar gärna emot dig

efter överenskommelse,

se kontaktuppgifter

nedan.

 

070-9482065

Linda Moberg

 

070-6027594

Mia Collin

 

info@oakandliving.se

 

 

...............

 

Oak & Living grundades i början av 2014 men det sa klick mycket tidigare än så...

Alla företag har en story. Det här är vår. Historien om Linda & Mia.

Vi startar vårt första gemensamma företag på 3 minuter

Den 7 februari 2008 slog vi oss ner i Lindas kök i Åkersberga för vårt första möte. En gemensam bekant hade sammanfört oss. Vi visste nästan ingenting om varandra, men bådas magkänsla sa att det här är en person jag gärna vill prata mer med.

 

Två timmar senare var bolagspappren undertecknade och vi hade startat vårt första gemensamma företag - Business In Heart. Affärsidén kom till oss på tre minuter och vi bestämde direkt att vi skulle driva företag tillsammans.

 

Samarbetet, företaget och vänskapen utvecklas

Vi driver igång Business In Heart med raketfart. Fem veckor från att bolaget bildats genomför vi vår första företagsmässa och efter endast fyra månader har vi både kontor och två affärsnätverksgrupper i Stockholm igång.

 

Vi upptäcker ganska snart att vi kompletterar varandra perfekt i affärslivet. Vi lär oss av varandra och drar nytta av de styrkor var och en av oss besitter. Vårt samarbete, företaget och vänskapen utvecklas och blomstrar under de kommande fem åren med Business In Heart.

 

Utmaningar, utveckling och förändring

Det blir fem fantastiskt roliga men också tuffa år med Business In Heart. Verksamheten sprider sig till Ystad i söder, Göteborg i väst och Luleå i norr. Mycket resande och fantastiskt många nya kontakter driver vi bolaget vidare.

Men efter 4,5 år beslutar vi oss för att söka någon som kanske vill ta över vårt företag och varumärket.

Vi har gett allt vi kan och orkar och fyra kvinnor står redo i början av 2013 att ta över Business In Heart. Det känns så rätt men ändå svårt att sälja verksamheten. Det är ju vår bebis, som vi utvecklat under fem år.

 

Återhämtning

Efter att vi sålt verksamheten byter vi namn på vårt gemensamma bolag till Nätverksguru. Nu är planen att vi ska ut och föreläsa och hålla workshops i det vi lärt oss under åren. Det vi inte förstod då var att vi behövde tid för att återhämta oss.

 

Under fem intensiva år hade vi träffat och skakat hand med över 20.000 personer! Vi hade klivit upp i ottan för att hålla och delta i frukostmöten 2-3 gånger i veckan. Och vi hade utmanat oss själva mer än vi någonsin trodde var möjligt. Det fanns helt enkelt inte ork att möta människor och dela med oss av vår kunskap på ett tag. Vi gick då in i vad vi kallar för återhämtningsfasen.

 

Deltidsanställning och flytt

Våren 2013 fick båda två ett varsitt deltidsjobb och lite lugn i livet och ekonomiskt. Vi drev också våra egna bolag vid sidan av våra anställningar. I maj och juni hittar vi båda våra drömhus i Åkersberga och bestämmer oss för att flytta med våra familjer. Det otroliga är att husen ligger bredvid varandra.

Linda och Mia blir grannar!

 

.... och efter fem månader som grannar kan vi inte hålla oss längre, utan nyttjar möjligheterna med erfarenheter, grannskap och gemensam passion och Oak & Living föds!